preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

VIRTUALNA KNJIŽNICA

Slike Stobreča

 

POLAZAK U PRVI RAZRED

O važnosti ČITANJA za razvoj djeteta saznajte više na: 

http://os-stobrec.skole.hr/roditelji/_itanje

 

O spremnosti za školu više možete pročitati u privitku ove podstranice!

Također, pri dnu ove stranice možete otvoriti i "Vodič za roditelje: Ulazak u svijet škole".

 

 

Prema novom PRAVILNIKU O POSTUPKU UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOGA STANJA DJETETA, UČENIKA TE SASTAVU STRUČNOGA POVJERENSTVA, postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole po službenoj dužnosti pokreće ured u županiji nadležan za poslove obrazovanja. 

REDOVNI UPIS U PRVI RAZRED

U prvi razred obveznoga osnovnog obrazovanja upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina života.

Stručno povjerenstvo

Stručno povjerenstvo škole čine: nadležni liječnik škole – specijalist školske medicine i djelatnici škole: stručni suradnik pedagog ili psiholog i/ili stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskoga profila, učitelj razredne nastave. U slučaju potrebe stručno povjerenstvo može zatražiti i mišljenje stručnjaka drugih specijalnosti.

Utvrđivanje psihofizičkoga stanja djeteta u školi obavljavaju djelatnici škole - članovi povjerenstva, a školski liječnik obavlja u zdravstvenoj ustanovi.

PRIJEVREMENI UPIS U PRVI RAZRED

Iznimno, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, u prvi razred može se upisati dijete koje do 31. ožujka tekuće godine nema navršenih šest godina života. Upute za prijavu za upis u ovom slučaju navode se svake godine na mrežnoj stranici Škole i Županije.

ODGODA POLASKA U ŠKOLU / PRIVREMENO OSLOBAĐANJE 

Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo za jednu školsku godinu. Odgodu upisa roditelj može zatražiti:

– ako procijeni da će odgoda upisa pozitivno utjecati na djetetov psihofizički razvoj,

– ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će, prema procjeni stručnjaka, značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj,

– ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti nisu ustrojeni razredni odjeli,

– ako povjerenstvo predloži roditelju da podnese zahtjev za odgodom upisa.


Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se prema Planu upisa naše županije koji se javno objavljuje na početku kalendarske godine. Termine liječničkog pregleda (s uputama) i testiranja spremnosti za školu roditelji preuzimaju u školi.


Odluku o prijevremenom upisu djeteta, odgodi ili privremenom oslobađanju od upisa u 1. razred osnovne škole i o primjerenom programu osnovnog obrazovanja za učenike s teškoćama u razvoju donosi Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta županijskog ureda/odjela nadležnog za poslove obrazovanja (na prijedlog Stručnog povjerenstva Škole).


O spremnosti djeteta za školu

 

Priloženi dokumenti:
Obriši dokument POCETAK_VELIKE.pdf POCETAK VELIKE.pdf

Priloženi dokumenti:
vodic.pdf

Brze poveznice


Školski vrt


Vremenska prognoza

TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


šk. god. 2021./2022.

status Eko škole od 13. svibnja 2016. g. 


Anketa
Doručak je važan obrok u danu. Doručkujem:

Korisni linkovi

Forum

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 690863
Danas: 101
preskoči na navigaciju