preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

VIRTUALNA KNJIŽNICA

Slike Stobreča

 

Dobar tek! e-KAVAL

Pozdrav od Ane (ali ne Ugarković ;-):

smileyČOKOLADNA NESCAFFE KREMA
 
Sastojci: 
 
-150 g čokolade od 60% kakaa
-350 ml svježeg slatkog vrhnja
-150 ml punomasnog mlijeka
-3 žlice šećera
-malo soli
-2 žličice Nescaffe Classic
-6 žumanjaka
-1 žlica konjaka ili likera od kave
-tučeno slatko vrhnje za posluživanje
zrna kave obložena čokoladom za posluživanje
 
Priprema:
 
Nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće. Stavite vrhnje, mlijeko, šećer, sol i Nescaffe na vrlo laganu vatru, zagrijte do vrenja (ali ne dopustite da zavri), maknite ga s vatre i prelijte na čokoladu miješajući dok se ne rastopi i smjesa ne bude glatka i homogena. Dobro razmutite žumanjke , ali ih nemojte tući.
Zagrijte pećnicu na 150°C.
 
Umiješajte žumanjke u čokoladnu smjesu, dodajte konjak i procijedite kroz sito u drugu posudu. Ostavite da se sasvim ohladi, a zatim ulijte u porculanske posudice (za souffle). Položite posudice u veliku duboku tepsiju, ulijte vruću vodu tako da dođe barem do polovice visine malih posudica i pecite kremu oko 30 do 40 min dok se ne stisne, ali još uvijek treba biti malo drhtava u sredini. Najbolje je kremu servirati isti dan nakon što se ohladi. Nakon toga je čuvajte u hladnjaku.Poslužite s žličicom tučenog slatkog vrhnja na vrhu i zrnima kave obloženim čokoladom.
 
 
smiley MUFFINS NA KAT
 
Sastojci:                             Krema:
 
-1 Muffins Dolcela                -150 g maslaca
-1 jaje                                 -300 g Lino lade nougat
-50 ml ulja
-125 ml vode 
 
Priprema:
Mješavini za muffins dodajte jaje, ulje i vodu. Miješajte mikserom (3-4 min) dok ne dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u kalupe za muffins (12 komada) koje ste prije toga obložili papirnatim košaricama. Dio čokoladnih zvjezdica pospite po površini smjese. Pecite 20-ak min u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Maslac sobne temperature i Lino ladu nougat miješajte mikserom dok ne dobijete kremu. Ohlađene muffinse prerežite na dva mjesta i premažite kremom. Muffinse ukrasite kremom i pospite preostalim čokoladnim zvjezdicama. Kratko ohladite prije posluživanja.
 
smileyKAKO NAPRAVITI AMERIČKE PALAČINKE?
 
Sastojci:
 
-3 jaja
-100 g smeđeg šećera
-150 g brašna
-200 ml mlijeka 
-100 g svježeg bobičastog voća
 
Priprema:
 
1.Prvi korak je da odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2.Odvojite 3 jaja u dvije različite zdjele i zamolite odrasle da vam istuku bjelanjke s mikserom dok ne postane čvrst i izgleda poput očeve pjene za brijanje.
3.U drugoj zdjeli s istim mikserom izmiješajte žumanjke sa smeđim šećerom, dodajte mlijeko, pa brašno i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
4. Za kraj dodajte pola količine vašeg omiljenog bobičastog voća (borovnice, crveni ili crni ribizl..itd.) i pažljivo nadodajte bjelanjak s kuhinjskom lopaticom i izmiješajte,
5. Za pečenje zagrijte tavu za palačinke s nekoliko kapi ulja. U tavu stavite smjesu debljine dlana, nabrojite do 30 i okrenite palačinku. Druga strana bi trebala biti pečena za 30-40 sekundi.
6. Napravite toranj od palačinki i ukrasite svaki kat s ostatak svježeg voća!
 

smileyOvaj nam je recept poslala Nanda:

            KOLAČ OD VIŠANJA

Sastojci:
50dkg sviježeg sira
1/2 litre šlaga
15dkg šećera
1 želatin
1 puding od vanilije
1 kompot od višanja

Biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo
1 vanilij šećer

PRIPREMA:
Biskvit ispeći u škrovadi, ohladiti biskvit, namoćiti ga mlijekom i nanjeti slijedeću smijesu. Razmutiti želatinu od četiri žlice vode, sir izmiksati sa 15dkg šećera, šlag izmiksati posebno, izmješati šlag i sir te dodati smijesu- vanilin šećer, sok od limuna i otopljeni želatin. Staviti smijesu na biskvit. Ocijediti višnje staviti ih na smijesu (lagano ih ugurati u smijesu), u ostatak soka od kompota skuhati puding od vanilije i izliti ga odmah vruća preko višanja (smijese).

                               DOBAR TEK! ;)

 

...a ovaj, Ana :)

 

smileyKEKSI ZA KALUP
 
Sastojci:
 
-500 g brašna 
-200 g šećera
-1 jaje + 1 žumanjak
-200 g margarina (pola masti)
-1 vanilin šećer
-1 čajna žličica praška za pecivo
-3-4 žlice kiselog vrhnja
 
Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, oblikovati kuglice veličine oraha i peći u aparatu za pečenje vafli.
 

             

smileyAMERIŠKE

 18 komada PETIT Beurre keksa samljeti i staviti u tepsiju u kojoj se prije otopi 10 dkg maslaca.

KREMA: ½ kg sira, 3 jaja, ½ limunove korice i soka, 1 žlica ruma, 15 dkg mljevenog šećera - izmiješati i posuti na keks - peći na 180°C, 20 min.

OHLADITI!

Preliti s 2-3 kiselog vrhnja, 2 žlice ruma, 4/5 žlica mljevenog šećera - staviti peći 10 minuta.

I eto, kolač je gotov!

Brze poveznice


Školski vrt


Vremenska prognoza

Tražilica



Oglasna ploča

Kalendar
« Veljača 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


šk. god. 2024./2025.

status Eko škole od 13. svibnja 2016. g. 

brončani status


Anketa
Redovito odvajam otpad.






Korisni linkovi

Forum

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 842737
Danas: 37




preskoči na navigaciju