2022-06-02 13:27:09

Dan škole

Ove smo školske godine Dan naše škole (30. svibanj) obilježili završetkom projektnih aktivnosti: Zidovi nisu prepreke, Igre iz naftalina i podizanjem Zelene zastave.

Dvorište je od davnina mjesto igre i druženja, pa i učenja.

Početkom ove školske godine, učenici 2.a razreda i učiteljica Olga Cerić OŠ Stobreč krenuli su u potragu za davno zaboravljenim igrama kojima su se igrali njihovi roditelji, djedovi, bake...  Nastao je tako projekt Igre iz naftalina koji smo prijavili na natječaj župsnijskog Centra izvrsnosti "Čuvari baštine".

 

Uz pomoć nastavnika povijesti Srđana Crnjaka i njegovih  "snimatelja„ Video/filmske sekcije Video Kaval, snimili su kratki film Igre iz naftalina: https://www.youtube.com/watch?v=WgQWJDqQsew


Tiskana je mala brošura u kojoj je opisano kako se pojedina igra igra. Brošura je pisana splitskom čakavicom kako bi i nju izvukli iz "naftalina".

Na južnom platou Škole oslikana je velika „ploča” za igru „Čovječe, ne ljuti se”, uz pomoć Sekcije likovnjaka i učitelja likovne kulture Predraga Lovrinčevića.

Na početku svečanosti, učenica 7a. Lucija Dedić pročitala je svoj inspirativni sastav pod nazivom Zidovi nisu prepreke.

Nositelj potprojekta Zidovi nisu prepreke kao dijela javnozdravstvenog projekta Pretežno vedro je Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo naše županije. OŠ Stobreč sudjeluje u projektu od šk. god. 2011./2012., a cilj projekta je poticanje emocionalnog razvoja djece i mladih - prepoznavanje i iskazivanje emocija na socijalno prihvatljiv način u zaštiti mentalnog zdravlja.

Zidovi nisu prepreke imaju specifični cilj uređenja školskih okruženja a time smanjenja vršnjačkog nasilja i drugih rizičnih ponašanja djece i mladih. U okviru ovog potprojekta osmislili smo učionicu na otvorenom pred istočnim ulazom u Školu. Sve to ne bi bilo moguće bez suradnje sa Školom likovnih umjetnosti i Obrtno-tehničkom školom kojima smo se ovom prigodom srdačno zahvalili na doprisnosu našoj školi.

 

 

OŠ Stobreč ima međunarodni status Eko-škole i ove godine ga je obnovila po treći put. Time pripadamo 16. generaciji hrvatskih škola koje ove godine stječu brončani status za 6 godina provedbe programa. Na svečanosti smo razvili Zelenu zastavu uz prigodni recital učenika 5. i 7. razreda.

 


Osnovna škola Stobreč