2020-10-19 10:58:18

DANI KRUHA i ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

i Svjetski dan hrane

 

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove školske godine nastavljamo s akcijom pomaganja beskućnicima u Gradu Splitu.
Prikupljamo konzerve hrane i higijenske potrepštine.
Stoga pozivamo učenike i djelatnike Škole da u četvrtak, 22. listopada, prema svojim mogućnostima, sudjeluju u ovoj vrijednoj akciji pomaganja. 
Sve što donesete odložite pred ulazom na koji inače ulazite u školu.

Volonteri Udruge Most koji vode Prihvatilište za beskućnike u Splitu preuzet će sve ono što prikupimo.

 

Učenici 3.b su razrednim doručkom započeli dan u školi, a naravno i učiteljica Ivana je svojim primjerom bila model učenicima. Bila je to prilika za stjecanje novih spoznaja, na primjer, kako nastaje kruh (od zrna do kruha) te upoznavanje autohtonih i/ili starih vrsta voća i drugih plodova zemlje...

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. 

Ovogodišnja tema obilježavanja Svjetskog dana hrane, koji obilježavamo 16. listopada, je: „Uzgajajmo, prehranjujmo, održimo. Zajedno.“

Izvor: http://www.fao.org/world-food-day/home/en/

Zanimljivosti povodom Svjetskog dana hrane:

U sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodi se analiza i označavanje prehrambenih proizvoda Jamstvenim žigom Živjeti zdravo.

Prepoznatljiva oznaka Jamstvenog žiga Živjeti zdravo na ambalaži jamči kupcu da među proizvodima iz iste kategorije odabrani proizvod odgovara visokim standardima kvalitete, da su upravo taj proizvod stručnjaci analizirali i preporučili kao dio umjerene, uravnotežene i raznolike prehrane. 


Osnovna škola Stobreč