2020-10-19 10:34:50

Pretežno vedro

I ove školske godine sudjelujemo u projektu Pretežno vedro čiji je nositelj Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo naše županije. Dio je to i našeg Školskog preventivnog programa...

Cilj projekta je zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih, a kroz unaprjeđivanje emocionalne pismenosti. U okviru projekta održava se ove godine, po 4. put, i županijsko natjecanje učenika u emocionalnoj pismenosti.

Školska natjecanja provode se u listopadu, nakon Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10.listopada.  Provedba školskog natjecanja je zbog epidemije Covid-19 zamišljena na način da se učenici natječu u svom razrednom odjelu, a u skladu sa školskim mogućnostima.

Učenici 5. i 6. razreda s razrednicima i uz pomoć digitalnih alata koje imaju na raspolaganju (društveno-edukativne igre Pretežno vedro koja je dostupna i u digitalnom obliku, igre Memory i sl.) razgovaraju, igraju se i uče o osjećajima - njihovoj ulozi u životu svake osobe, načinu izražavanja osjećaja, povezanosti osjećaja s ponašanjem...

Svi su digitalni alati nastali tijekom ovog projekta kroz kreativni angažman i suradnju učenika i odgojno-obrazovnih radnika niza županijskih osnovnih i srednjih škola. Prisjetimo se da su učenici OŠ Stobreč osmislili društveno-edukativnu igru Pretežno vedro, a potom su učenici OŠ Meje izradili digitalnu digitalnu verziju ove igre.

I ove ćemo godine uključiti najuspješniju ekipu i učenika u županijsko natjecanje, pri čemu je održavanje i ovog natjecanja izmijenjeno kako bi u potpunosti bilo prilagođeno epidemiološkim uputama.


Osnovna škola Stobreč