preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

VIRTUALNA KNJIŽNICA

Slike Stobreča

 

Vijesti

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU UČENIKA NA TESTIRANJE I STJECANJE STATUSA POLAZNIKA CENTRA IZVRSNOSTI

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije (u nastavku CI SDŽ) provodi javni poziv za stjecanje statusa polaznika u programima CI SDŽ čime omogućava visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima sudjelovanje u aktivnostima unutar programa Centra, i to iz:

MATEMATIKE

NOVIH TEHNOLOGIJA I INFORMATIKE

PRIRODOSLOVLJA


Centar izvrsnosti matematike, (škola domaćin III. gimnazija, Split) mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2021./22. pohađati nastavu od 6. (šestog) do 8. (osmog) razreda osnovne škole.
U program CI matematike za učenike 5. razreda polaznici se upisuju temeljem rezultata već provedenog projekta „Identifikacija potencijalno darovitih učenika u području matematike“.

Centar izvrsnosti novih tehnologija i informatike, (škola domaćin Elektrotehnička škola-Split, Split) mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2021./22. pohađati nastavu 7. i 8. razreda osnovne škole.
Centar izvrsnosti prirodoslovlja, (škola domaćin Prirodoslovna škola Split) mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2021./22. pohađati nastavu 7. i 8. razreda osnovne škole.

Postupak prijave
Ispunjeni letak predati školskoj psihologici (izvršava prijavu u program) do 08. rujna 2021. (srijeda) u12:00.

Roditeljima prijavljenih učenika na e-mail adresu koja je navedena u prijavi dolazi poveznica, korisničko ime i lozinka te upute za korištenje aplikacije. 

Roditelji učenika dužni su potpisati privolu u elektroničkom obliku te provjeriti i upisati podatke o djetetu koji su dostupni u aplikaciji. Upute o korištenju aplikacije za roditelje/staratelje možete pronaći na našim stranicama.

Prijava je dovršena kada su roditelji potpisali privolu, čime se status učenika u aplikaciji mijenja u PRIHVAĆENO, što matična škola može provjeriti putem aplikacije.

Rok za prijavu kandidata istječe u petak, 10. rujna 2021. godine u 23,59 kada će poveznica za prijavu biti zatvorena.

Odabir programa


Učenik može pristupiti testiranju za upis u više programa CI SDŽ, ali prilikom prijave bira prioritetno područje u koje želi biti upisan.  

Nakon testiranja i provedbe svih postupaka odabira, polaznici koji su ostvarili pravo sudjelovanja u više centara, a s obzirom da se nastava u centrima odvija u isto vrijeme, prema prioritetu odabira centra prilikom prijava, bit će raspoređeni u izabrani Centar izvrsnosti.

 Raspored testiranja


Testiranja učenika koji žele steći status polaznika obavit će se u on-line okruženju, prema sljedećem rasporedu:

- Centar izvrsnosti novih tehnologija i informatike: 18. rujna 2021. godine
- Centar izvrsnosti matematike: 25. rujna 2021. godine
- Centar izvrsnosti prirodoslovlja: 25. rujna 2021. godine

 

O točnom vremenu i postupku održavanja testiranja bit će pravodobno obaviješteni svi prijavljeni kandidati objavom na službenim stranicama CI SDŽ (https://ci-sdz.hr/ i https://web.facebook.com/cisdz.hr).

Rezultati odabira polaznika


Odluka o sastavu, organizaciji i broju polaznika u grupama za rad u programima CI SDŽ bit će donesena nakon završetka odabira polaznika, a prema broju polaznika, mentora, mogućnostima radnih mjesta i uvjetima rada za svaki centar posebno.

Rad u Centrima izvrsnosti planiran je subotom u rasporedu rada od 4 (četiri) školska sata s odmorom od pola sata.

Nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni u prostorima škola koje su domaćini centara izvrsnosti, a raspored će se uskladiti s prijevozom učenika i mentora koji putuju.

Ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pripremljeni su i alternativni načini provođenja nastave u on-line okruženju, putem platforme EDUX (https://ci-sdz.hr/edux/). Splitsko-dalmatinska županija i Centar izvrsnosti SDŽ osigurat će, organizacijski i financijski, sve preduvjete za nesmetan i kvalitetan rad i sudjelovanje svakog sudionika programa.


Priloženi dokumenti:
letak.docx (12.60 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vedrana Ždero   datum: 6. 9. 2021.

Brze poveznice


Školski vrt


Vremenska prognoza

Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


šk. god. 2021./2022.

status Eko škole od 13. svibnja 2016. g. 


Anketa
Doručak je važan obrok u danu. Doručkujem:

Korisni linkovi

Forum

Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 689751
Danas: 1
preskoči na navigaciju